Partioviikko

Partioviikko

Partioviikkoa juhlitaan vuosittain sillä viikolla mille Pyhän Yrjön päivä 23.4. sijoittuu eli tänä vuonna 22.-28.4. Partiolaiset näkyvät katukuvassa partioviikolla ja esimerkiksi monet pitävät opiskelu- ja työpaikoillaan partiohuivia koko viikon. Huivin pitäminen partioviikolla on osoitus omasta harrastusylpeydestään.

Viikon tapahtumat

23.4. Pyhän Yrjön päivä, Koko Suomen partioilta ja Kipinän partioviikko

Tiistaina 23.4. kokoonnutaan viettämään Koko Suomen partioiltaa ympäri Suomen viettämällä aikaa yhdessä hyvän retkiruoan äärellä. Yhteisissä retkiruokahetkissä on tarkoituksena kokoontua hyvien ystävien kanssa luontoon ja harjoitella retkiruokataitoja. Koko Partioviikon kantavana teemana on luonto sekä partiolaisten luontosuhde ja tätä teemaa on tarkoitus edistää myös illassa menemällä konkreettisesti lähiluontoon. Pistäthän siis viestiä kavereillesi ja sovitte paikan ja kellonajan.

Mahtavia retkiruokaohjeita löytää Suomen Partiolaisten materiaalipankista: https://partio.emmi.fi/l/L62TSSXXjPXP

Hyvinkään lukio Kipinässä järjestetään pientä partioteemaista ohjelmaa päivän aikana.

24.4. klo 18.00 Muisteluilta

Yhteistyössä Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa järjestetään kirjastossa muisteluilta, jossa kerätään muistitietoa partiotoiminnasta Hyvinkäällä. Kaikki Hyvinkään alueen muistelusta kiinnostuneet partiolaiset ovat tervetulleita!

28.4. klo 10.00-16.00 Partioviikon partiopamaus

Hyvinkäällä järjestetään koko Uudenmaan partiopiirin yhteinen Partiopamaus-tapahtuma. Samalla juhlimme partioviikon päätöstä. Ohjelmassa mm. vapaaehtoinen partiokirkko, juhlakulkue, musiikkiaja juhlimista koko piirin voimin.

Kuva: Leo Sokka