TURVA-AIKUISET

 

Turva-aikuiset

Tiesitkö, että Nummareissa toimii nykyään kaksi nimettyä turva-aikuista? Turva-aikuinen on se henkilö, jolle kuka tahansa lippukunnasta tai kotiväestä voi kertoa mieltä painavista huolista, kiusaamisesta tai jolle voi kertoa omasta tai muiden kaltoinkohtelusta. Turva-aikuisen rooli on erityisen tärkeä, jos asian tiimoilta ei voi olla yhteydessä lippukunnan johtoon. Turva-aikuinen opastaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä lastensuojeluun ja on prosessissa johtajien tukena. Turva-aikuisen hihasta saa nykäistä myös, jos jokin omassa, toisen partiolaisen tai huoltajan voinnissa, jaksamisessa tai käytöksessä tai ryhmän toiminnan turvallisuudessa huolettaa.

Mieltä askarruttavista asioista voidaan jutella turva-aikuisen kanssa rauhassa sekä etsiä yhdessä ratkaisuja ilman huolta siitä, että tieto tästä leviäisi koko lippukuntaan.

Nummareissa turva-aikuisten hommia hoitavat Osmo Viskari ja Terttu Juntti. Kummatkin ovat lippukunnan pitkäaikaisia tekijöitä, joilla on reilusti kokemusta ja osaamista nuorten kanssa toimimisesta ja haastavista tapauksista.

Alla oleva yhteystieto kannattaa laittaa talteen ja ottaa huolen ilmaantuessa pienellä kynnyksellä yhteyttä!

Osmo Viskari, +358 40 9615314, [email protected]

Terttu Juntti, [email protected]